Κυτταρίτιδα, ή αλλιώς γυναικεία λιποδυστροφία

Κυτταρίτιδα, ή αλλιώς γυναικεία λιποδυστροφία, ή το σύνδρομο της όψης φλοιού πορτοκαλιού, παρατηρείται στο 80-90% των γυναικών μετά την εφηβεία. Υπάρχουν διάφοροι προδιαθεσικοί παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Γονιδιακοί παράγοντες, κάποιες γυναίκες έχουν μία γενετική προδιάθεση στο να εμφανίσουν κυτταρίτιδα.

Ορμονικοί παράγοντες, όπως τα οιστρογόνα, η ινσουλίνη, η προλακτίνη, οι ορμόνες του θυρεοειδή, οι κατεχολαμίνες αδρεναλίνη και νοραδρεναλίνη, πιστεύεται πως συμβάλλουν στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Η κακή λεμφική κυκλοφορία και γενικότερα η ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος ευνοούν επίσης την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Επίσης η κακή διατροφή και το stress φαίνεται πως προδιαθέτουν στο σύνδρομο αυτό της όψης φλοιού πορτοκαλιού.

Αυτό που συμβαίνει στις περιοχές του σώματός μας που εμφανίζουν κυτταρίτιδα είναι παγιδευμένο υποδόριο λίπος ανάμεσα σε ινώδη συνδετικό ιστό, γεγονός που δικαιολογεί την ανάγλυφη και συχνά οζιδιακή (σαν “γρουμπουλάκια”) όψη της κυτταρίτιδας.

Εμφανίζεται πιο συχνά στους γλουτούς, στους μηρούς και στην κοιλία.

Υπάρχει τρόπος να βελτιώσουμε την κυτταρίτιδα με το καινούργιο σύστημα ραδιοσυχνοτήτων coccon medical duotechnology το οποίο διαθέτει ποικιλία πολυπολικών και μονοπολικών κεφαλών καθώς και σύστημα cavitation που καταστρέφει, διασπά τα λιποκύτταρα και ρευστοποιεί το λίπος με την ενέργεια ειδικού υπερήχου.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη, επαναλαμβάνεται ανά εβδομάδα ή 15 ημέρες, συνήθως απαιτούνται 4 έως 10 συνεδρίες ανάλογα με το πρόβλημα, την ηλικία, τον τρόπο ζωής και διατροφής.

Φωτογραφία από θεραπεία κυτταρίτιδας όπου φαίνεται η βελτίωση στο σχήμα του γλουτού καθώς και η μείωση της κυτταρίτιδας.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

address-icon Ρ. Φεραίου 48, Πάτρα 26221

ΔΕΥ.:   10:00 – 20:00
ΤΡΙ.:    10:00 – 20:00
ΤΕΤ. :  10:00 – 20:00
ΠΕΜ.: 10:00 – 20:00
ΠΑΡ.:  10:00 – 20:00

Σύμφωνα με τα μέτρα δημόσιας υγείας:
Στον χώρο του ιατρείου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Είναι υποχρεωτική η καλή υγιεινή των χεριών, προσεκτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή χρήση αντισηπτικού.

Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!