Νήματα PDO – Aptos

Χαλάρωση (πρόσωπο, λαιμός, σώμα)

Τα νήματα χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια από διάφορες χειρουργικές ειδικότητες ως ράμματα με απόλυτη ασφάλεια.

Ενδείξεις
Το τελευταίο διάστημα τα χρησιμοποιούμε και στον τομέα της αισθητικής-αντιγήρανσης με σκοπό να διορθώσουμε την χαλάρωση του δέρματος, τις βαθιές αλλά και τις πιο επιφανειακές ρυτίδες. Χρησιμοποιούνται με πολύ καλά αποτελέσματα για την διόρθωση του διπλοσάγονου, της χαλάρωσης του λαιμού, για την ανόρθωση συνολικά του περιγράμματος του προσώπου. Επίσης εφαρμόζονται και σε διάφορες περιοχές του σώματος, όπως η κοιλιά, οι γλουτοί, οι μηροί, τα χέρια.

Πώς λειτουργεί
Τα νήματα έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπλασης, ανανέωσης του δέρματός μας οι οποίες μεγιστοποιούνται ακόμη περισσότερο εάν συνδυαστούν με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες όπως το PRP (platelet rich plasma). Το PRP εγχύεται στο δέρμα καθώς αφαιρούμε την βελόνα οδηγό και έτσι περιβάλλει και ενισχύει ακόμη περισσότερο τις ικανότητες σύσφιξης και ανάπλασης των νημάτων.

Η διαδικασία
Τα νήματα τοποθετούνται με ειδικές πολύ λεπτές βελόνες οδηγούς στο χόριο (την στοιβάδα του δέρματός μας που είναι κάτω από την επιδερμίδα). Μετά την τοποθέτηση των νημάτων οι βελόνες οδηγοί αφαιρούνται και τα νήματα παραμένουν στις θέσεις που τα τοποθετήσαμε για 6-12 μήνες. H παρουσία των νημάτων από τη μία μεριά διορθώνει τη χαλάρωση ενώ από την άλλη διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου κάνοντας το δέρμα μας πιο σφιχτό, με υγιέστερη και νεανικότερη όψη.  Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία και είναι απόλυτα ασφαλής. 

Τύποι νημάτων
Υπάρχουν 3 διαφορετικές κατηγορίες νημάτων. Τα νήματα πολυδιοξανόνης (PDO), πολυγαλακτικού οξέος (PLA) και πολυκαπρολακτόνης (PCA).

Τα νήματα πολυδιοξανόνης (PDO) είναι φτιαγμένα από ένα συνθετικό βιοδιασπώμενο πολυμερές που έχει για πολλά χρόνια χρησιμοποιηθεί στην χειρουργική.  Απορροφούνται μέσω ενός μηχανισμού υδρόλυσης σε ένα διάστημα 6 μηνών. Υπάρχουν 3 βασικοί τύποι PDO νημάτων, τα mono, τα screw και τα cog. Τα cog έχουν άγκιστρα που προσφέρουν στήριξη και ανόρθωση. Επίσης η παραγωγή κολλαγόνου γύρω από το νήμα βελτιώνει την ποιότητα και την ελαστικότητα του δέρματος.

Τα νήματα πολυγαλακτικού οξέος (PLA) είναι και αυτά φτιαγμένα από ένα βιοσυμβατό πολυμερές, έχουν χρησιμοποιηθεί στην ορθοπεδική χειρουργική. Είναι απορροφήσιμα, μπορούν να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου για μεγαλύτερα διαστήματα σε σχέση με τα PDO νήματα. Κατά μήκος του νήματος υπάρχουν κώνοι που αγκιστρώνονται στο δέρμα προσφέροντας ανόρθωση και σύσφιξη στις περιοχές με χαλάρωση.

Τα νήματα πολυκαπρολακτόνης (PCA) είναι επίσης βιοαπορροφήσιμα. Προκαλούν διέγερση και ανανέωση του κολλαγόνου για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα σε σχέση με τα PDO και τα PLA νήματα. Το δέρμα είναι πιο σφιχτό και καλύτερα ενυδατωμένο.  Επίσης τα περισσότερα από αυτά με των πολλαπλών κατευθύνσεων άγκιστρα κατά μήκος του νήματος έχουν πολύ καλές ιδιότητες ανόρθωσης.

Γενικότερα τα νήματα διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Τα νήματα PDO και PLA οδηγούν στην παραγωγή κολλαγόνου τύπου 1, ενώ τα νήματα PCA διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου τύπου 1 και 3 βελτιώνοντας την ποιότητα του δέρματός μας και δίνοντας μια νεανικότερη όψη.

Στην επιλογή του νήματος πρέπει να λάβουμε υπόψη την ηλικία, την θέση που θα τοποθετήσουμε τα νήματα και τους στόχους μας, τι ακριβώς θέλουμε να επιτύχουμε.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

address-icon Ρ. Φεραίου 48, Πάτρα 26221

ΔΕΥ.:   10:00 – 20:00
ΤΡΙ.:    10:00 – 20:00
ΤΕΤ. :  10:00 – 20:00
ΠΕΜ.: 10:00 – 20:00
ΠΑΡ.:  10:00 – 20:00

Σύμφωνα με τα μέτρα δημόσιας υγείας:
Στον χώρο του ιατρείου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Είναι υποχρεωτική η καλή υγιεινή των χεριών, προσεκτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή χρήση αντισηπτικού.

Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!