Δερματοσκόπηση – Χαρτογράφηση

Χαρτογράφηση σπίλων με το νέο δερματοσκόπιο DL4 DermLite. Ένας πρακτικός τρόπος ψηφιακής χαρτογράφησης των σπίλων.

Το δερματοσκόπιο είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και μας βοηθά να καταγράψουμε τις μελανωτικές (σπίλοι) και μη-μελανωτικές αλλοιώσεις του δέρματος των ασθενών μας και να τις εξετάζουμε συγκριτικά. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται χαρτογράφηση.


Ο βασικός λόγος της δερματοσκόπησης είναι να μας βοηθήσει να αποφασίσουμε εάν θα πρέπει ή όχι να αφαιρέσουμε έναν σπίλο.Στους ασθενείς με πολλούς σπίλους, η συγκριτική δερματοσκοπική εξέταση μας βοηθά να αποφασίσουμε ποιούς σπίλους θα αφαιρέσουμε και να αποφύγουμε με τον τρόπο αυτό τις περιττές αφαιρέσεις σπίλων.

Για τις βλάβες εκείνες του δέρματός μας που δεν είμαστε σίγουροι εάν θα πρέπει να αφαιρεθούν, η δερματοσκόπηση-χαρτογράφηση είναι πολύ χρήσιμη στην τελική μας απόφαση. Οι βλάβες εκείνες που είναι σταθερές σε ένα διάστημα 3-4 μηνών είναι βιολογικά ανενεργείς και καλοήθεις , ενώ οι βλάβες εκείνες που αλλάζουν στο ίδιο διάστημα έχουν μια διαφορετική δυναμική και μπορούν να εξελιχθούν σε άτυπους σπίλους ή μελάνωμα.

Το δερματοσκόπιο ένας πολύ πρακτικός τρόπος ψηφιακής χαρτογράφησης των σπίλων καθώς και δερματοσκοπικης εξέτασης διαφόρων ογκιδιων και άλλων φλεγμονωδών αλλοιώσεων του δέρματος και των εξαρτημάτων και αποτελεί ένα πολύτιμο στα χέρια του δερματολόγου για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος.

Μέσω του συστήματος αυτού ο δερματολόγος έχει την δυνατότητα να φωτογραφίζει (ψηφιακή δερματοσκοπική εικόνα), να αποθηκεύει και να συγκρίνει τους σπίλους που εκείνος κρίνει απαραίτητο.

Στο ιατρείο μας η δερματοσκόπηση – χαρτογράφηση γίνεται με το σύστημα DL4 DermLite.

Το νέο δερματοσκόπιο της DermLite είναι πιο εκλεπτυσμένο σε κάθε λεπτομέρεια. Διαθέτει μεγαλύτερο φακό, πολωμένο καθώς και μη-πολωμένο φως έτσι ώστε να είναι δυνατή η αξιολόγηση τόσο των βαθύτερων όσο και των πιο επιφανειακών στοιβαδων του δέρματος. Eπίσης είναι κατασκευασμένο από αντιμικροβιακό υλικό και υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης προστατευτικού καλύμματος (ice cap) για μεγαλύτερη αντισηψία.

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

address-icon Ρ. Φεραίου 48, Πάτρα 26221

ΔΕΥ.:   10:00 – 20:00
ΤΡΙ.:    10:00 – 20:00
ΤΕΤ. :  10:00 – 20:00
ΠΕΜ.: 10:00 – 20:00
ΠΑΡ.:  10:00 – 20:00

Σύμφωνα με τα μέτρα δημόσιας υγείας:
Στον χώρο του ιατρείου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Είναι υποχρεωτική η καλή υγιεινή των χεριών, προσεκτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή χρήση αντισηπτικού.

Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!