Ραγάδες

Ουλές γραμμοειδούς σχήματος

Πρόκειται για ουλές ουσιαστικά γραμμοειδούς σχήματος, ερυθρού, ερυθροιώδους ή λευκού χρώματος. Προδιαθεσικοί παράγοντες είναι η εγκυμοσύνη, η εφηβεία, φάρμακα (π.χ. κορτικοστεροειδή). Υπάρχουν 2 είδη ραγάδων, οι κόκκινες (striae rubra) και οι λευκές (striae alba). Η θεραπεία τους είναι δύσκολη.

Το fractional laser είναι μία από τις θεραπευτικές προσεγγίσεις των ραγάδων. Με ένα ablative fractional laser διοξειδίου (edge one fractional laser) χρειάζονται 1-3 συνεδρίες σε μεσοδιαστήματα 2 έως 4 μηνών ανάλογα με τον χρόνο αποθεραπείας του δέρματος. Τα fractional laser βελτιώνουν το πάχος του δέρματός μας, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης ακόμη και μήνες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Τα τοπικά ρετινοειδή και συγκεκριμένα η τρετινοίνη σε συγκεντρώσεις 0.1%-0.05% βοηθούν σημαντικά στις ραγάδες.  Εφαρμόζονται καθημερινά το βράδυ για ένα διάστημα 6 μηνών. Έχει φανεί πως λειτουργούν επηρεάζοντας τους ινοβλάστες και διεγείροντας την σύνθεση του κολλαγόνου.

Το dermapen επίσης διεγείροντας τους μηχανισμούς επούλωσης του δέρματός μας και την νεοκολλαγονογένεση, καθώς και ανοίγοντας μικρά κανάλια από όπου μπορούμε να χορηγήσουμε διάφορες τοπικές θεραπείες (π.χ. αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, ετερόλογη μεσοθεραπεία, skinceuticals δερμοκαλλυντικά), μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία των ραγάδων.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

address-icon Ρ. Φεραίου 48, Πάτρα 26221

ΔΕΥ.:   10:00 – 20:00
ΤΡΙ.:    10:00 – 20:00
ΤΕΤ. :  10:00 – 20:00
ΠΕΜ.: 10:00 – 20:00
ΠΑΡ.:  10:00 – 20:00

Σύμφωνα με τα μέτρα δημόσιας υγείας:
Στον χώρο του ιατρείου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Είναι υποχρεωτική η καλή υγιεινή των χεριών, προσεκτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή χρήση αντισηπτικού.

Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!