Μικροβίωμα, πόσο σημαντική είναι η ισορροπία του μικροβιώματος στην υγεία του δέρματός μας!

Πως μπορούμε με μια σωστή καθημερινή ρουτίνα να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές!

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, το μικροβίωμα είναι το σύνολο των μικροοργανισμών, βακτηρίων, μυκήτων, ιών που συνυπάρχουν αρμονικά στο δέρμα μας και συμβάλλουν στην συνολική του υγεία.

Το δερματικό μικροβίωμα λειτουργεί προστατευτικά στις λοιμώξεις, συμβάλλει επίσης στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Διάφοροι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν το δερματικό μικροβίωμα, όπως τα γονίδια, η δίαιτα, το περιβάλλον, το κάπνισμα, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η έκθεση στην UV ακτινοβολία.

Πώς μπορούμε να κρατήσουμε το δέρμα μας υγιές;

Δεν χρειάζεται να υπερβάλουμε στην χρήση αντισηπτικών.

Πρέπει να ενυδατώνουμε σωστά το δέρμα μας, μιας και η σωστή ενυδάτωση ενισχύει τον δερματικό φραγμό. H ενυδάτωση μπορεί να γίνει με κρέμες καθώς και με ενέσιμες θεραπείες, όπως η μεσοθεραπεία.

Πρέπει να το προστατεύουμε από τον ήλιο και την ρύπανση, τόσο με την συστηματική χρήση αντιηλιακού, όσο και με την βοήθεια κατάλληλης αντιοξειδωτικής θεραπείας για το πρόσωπο και τον λαιμό. (C E Ferulic Skinceuticals)

Η ισορροπημένη διατροφή, η άσκηση, η επαφή με την φύση, παίζουν σημαντικό ρόλο στην ισορροπία τόσο του εντερικού όσο και του δερματικού μικροβιώματος.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

address-icon Ρ. Φεραίου 48, Πάτρα 26221

ΔΕΥ.:   10:00 – 20:00
ΤΡΙ.:    10:00 – 20:00
ΤΕΤ. :  10:00 – 20:00
ΠΕΜ.: 10:00 – 20:00
ΠΑΡ.:  10:00 – 20:00

Σύμφωνα με τα μέτρα δημόσιας υγείας:
Στον χώρο του ιατρείου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Είναι υποχρεωτική η καλή υγιεινή των χεριών, προσεκτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή χρήση αντισηπτικού.

Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!